۱۳۹۹ بهمن ۲۵, شنبه

نامه خامنه‌ای به پوتین؛ "وزارت خارجه نتوانست هماهنگ کند"

حواشی سفر جنجال‌برانگیز قالیباف به روسیه همچنان خبرساز است. به گفته سخنگوی هیات رییسه مجلس، عدم "هماهنگی مناسب" از سوی وزارت خارجه باعث شده است که قالیباف نتواند نامه خامنه‌ای را مستقیم به پوتین برساند.

"چرا قالیباف نامه رهبری را به رییس دومای روسیه تحویل داد؟" این سوالی است که این روزها سیاستمداران، رسانه‌ها و فعالان شبکه‌های اجتماعی ایران همواره مطرح می‌کنند.

در پاسخ‌هایی که داده می‌شود به نظر می‌رسد که یکی به دنبال توجیه منطقی عدم پذیرش محمد باقر قالیباف از سوی رییس جمهوری روسیه است و دیگری قصد دارد که از این اتفاق به نفع گروه خود در انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری بهره ببرد.

هم‌زمان شمار عکس‌های فتوشاپی و پیام‌هایی که رییس مجلس شورای اسلامی را به سخره می‌گیرند در شبکه‌های اجتماعی افزایش می‌یابد. 

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

آخرین موضع‌گیری از سوی هیات رییسه مجلس را محمد حسین فرهنگی در نشست خبری روز شنبه، ۲۵ بهمن (۱۳ فوریه) اعلام کرد: «چون وزارت خارجه نتوانسته هماهنگی مناسبی به عمل آورد، قالیباف نامه رهبر جمهوری اسلامی را به جای پوتین به رییس دومای روسیه تحویل داده است.»

محتوای این نامه فاش نشده است. بحث پیرامون حامل آن و دلایل عدم ملاقات با پوتین بر اصل این موضوع پراهمیت سایه انداخته ‌است.

ماموریت قالیباف

محمدحسین فرهنگی گفت، دعوت برای انجام این سفر از همان روزهای نخستین آغاز به‌ کار مجلس مطرح بوده و"زمان‌بندی و برنامه‌اش همانی بود که انجام شد و موضوعات مهمی مورد بحث قرار گرفت".

به گفته فرهنگی آنچه که پیش بینی نشده بود، رساندن نامه علی خامنه‌ای به پوتین بود.

نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «این نامه در شرایط خاصی ارسال شده؛ به لحاظ شرایطی که در ارتباط با برجام و ارتباط با شرق مسائل خاصی داریم و موضوعاتی که به مصالح و منافع ملی ما مربوط می‌شود.»

سخنگوی هیات رییسه مجلس در این راستا توصیه کرد که مقامات حکومتی باید نگاه مثبت به غرب را اصلاح کنند و "بعضی اشتباهات گذشته" را تکرار ‌نکنند.

او تصریح کرد: «در برجام یکباره متوجه شدیم بسیاری از قرارهایی که با شرق داشتیم کمرنگ کردیم که سبب دلخوری آنها شد و برای ‌ما به لحاظ اقتصادی آثاری داشت. لذا این بار می‌خواهیم بگوییم که  تحت هیچ شرایطی این اتفاق نخواهد افتاد.»

وبسایت "رجانیوز" نزدیک به جبهه پایداری این سفر جنجالی را "مانور" تیم مشاوران و نزدیکان قالیباف برای کسب اعتبار سیاسی ارزیابی کرده است.

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب هم در توئیتی نوشت: «قصد تحقیر ندارم، فقط به دو اشکال قالیباف اشاره می کنم. ۱- بجای این که زندگی و فعالیت عادی خود را انجام دهد همه کارهایش معطوف به انتخابات است. لذا کارهایش همیشه مصنوعی و خراب می‌شود. ۲- مشاورانش از خودش خیلی ضعیفترند. مشاور محترم، لطفا آقای رییس‌ را از این توییت بی‌خبر نگذارد».

رئیس مجلس شورای اسلامی ۱۹ بهمن همراه هیاتی پارلمانی متشکل از روسای کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی و کشاورزی به مسکو رفت و روز ۲۱ بهمن به تهران بازگشت.
 

اطلاعیه ۱۴۶۴ کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی با موضوع جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است

جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است این روزها، درکنار اخبار دلخراشی چون بحران بی‌آبی در خوزستان، افزایش مرگ و میر در اثر کرونا، ‌ فقر،...