۱۳۹۹ بهمن ۲۵, شنبه

"آزادی گروگان‌ها یکی از پیش‌شرط‌های مذاکره با ایران باشد"

یک گروگان پیشین سفارت آمریکا در تهران و دو شهروند آمریکایی که در ایران زندانی بوده‌اند از دولت بایدن خواستند، آزادی زندانیان آمریکایی در ایران یکی از پیش‌شرط‌های مذاکره با ایران باشد.

باشگاه ملی مطبوعات آمریکا با بری روزن، نزار زکا و ژیو وانگ که همگی در بازه‌های زمانی مختلف در ایران زندانی بوده‌اند یک نشست آنلاین برگزار کرد.

هر سه آنها با تاکید از دولت بایدن خواستند، بحث درباره احیای توافق هسته‌ای پیشین یا رسیدن به توافقی تازه را به "آزادی گروگان‌ها در ایران" منوط کند.

روزن که زمان انقلاب ۵۷ وابسته مطبوعاتی سفارت ایالات متحده در تهران بود،  گفت: «می‌دانم که این یک درخواست بزرگ از دولت جدید است، اما ایالات متحده این وظیفه اخلاقی را دارد که حقوق بشر را به بخشی اساسی از سیاست خارجی خود تبدیل کند».

روزن به همراه ۵۱ تن از کارکنان سفارت آمریکا در تهران ۴۴۴ روز در اسارت "دانشجویان خط امام" بود.

باشگاه ملی مطبوعات آمریکا در گزارش خود از نشست آنلاین نوشته است، دانشجویان مسلمان در آن زمان بارها به طور نمایشی روزن را به "جوخه اعدام" سپردند و بارها با گذاشتن لوله اسلحه خودکار به شقیقه‌اش او را تهدید به مرگ کردند.

نزار زکا، شهروند لبنانی مقیم آمریکا هم که از ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ در ایران زندانی بود، گفت، گروگانگیری بخشی از "تجارت" رژیم ایران است و وسیله‌ای که سپاه پاسداران و سرویس‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی از آن به عنوان اهرم فشار بر کشورهای غربی استفاده می‌کنند.

به گفته زكا، دولت ایران برخی دانشگاهیان یا بازرگانان را که برای تحقیق به ایران می‌روند دستگیر می‌کند زیرا "آنها از پشتوانه سیاسی برخوردار نیستند و از این رو اهداف ساده‌ای برای گروگان‌گیری" به شمار می‌روند.

او خود هنگامی که با دعوت رسمی برای شرکت در یک کنفرانس به تهران سفر کرده بود بازداشت شد.

عمل گروگان‌گیری در توافقنامه ذکر شود

بری روزن در ادامه نشست از دولت بایدن خواست، هنگام مذاکره با ایران حقوق بشر و توافق هسته‌ای را به یکدیگر پیوند دهد.

زاکا نیز خواهان آن شد که اگر مذاکرات با تهران آغاز شود و کسی به گروگان گرفته شود، مذاکرات  پایان یابند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید  

به اعتقاد او در هر توافقی با جمهوری اسلامی باید مقرراتی وجود داشته باشد که دولت ایران بداند، گروگان‌گیری برای او پیامدهای ناخوشایندی خواهد داشت.

ژیو وانگ که پس از امضای برجام به ایران رفته و دستگیر شده بود گفت، جمهوری اسلامی رفتار و کردار خود را تغییر نخواهد داد و آرام نخواهد گرفت.

پژوهشگر دانشگاه پرینستون در ایران به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود اما مانند زاکا در سال ۲۰۱۹ در جریان تبادل زندانی آزاد شد.

در ایران چندین زندانی دو تابعیتی وجود دارند، از جمله شهروندان ایرانی/آمریکایی سیامک و باقر نمازی و مراد طاهباز. 

اطلاعیه ۱۴۶۴ کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی با موضوع جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است

جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است این روزها، درکنار اخبار دلخراشی چون بحران بی‌آبی در خوزستان، افزایش مرگ و میر در اثر کرونا، ‌ فقر،...