۱۳۹۹ بهمن ۲۲, چهارشنبه

بانوی گل سرخ

۲۲ بهمن ۱۳۸۳؛ ۱۶ سال پيش در چنين روزی شهيندخت سرلتی (صنعتی زاده) در تهران درگذشت.

 او با ايجاد كشتزار گل سرخ سرنوشت كشاورزی يك منطقه را در ايران دگرگون كرد.

شهيدخت سرلتی در سال ۱۳۱۲ در اصفهان زاده شد. پس از پايان دبيرستان در زادگاهش، به دانشگاه تهران رفت و فلسفه و علوم تربيتی خواند و همانجا با همايون صنعتي‌زاده بانی انتشارات فرانكلين، چاپ افسِت و "كاغذسازی پارس" پيوند زناشويی بست و نام خانوادگی او را پذيرفت و از آن پس در مديريتها با او همراه بود.

ديری نپاييد كه سرپرستی پرورشگاه صنعتيزاده را كه توسط پدر همسرش بنياد شده بود، به عهده گرفت. او كه فرزندی نداشت كودكان آن پرورشگاه را مانند فرزندانش پرورد و نام خانوادگی همه آنها را صنعتي‌زاده گذاشت.

بسياری او و همسرش را ريشخند مي‌كردند كه اين زمين خشك گلی بار نخواهد داد. اما آن دو با مديريت درست و پشتكار بالا نه تنها بوميان را مجاب كردند، بلكه باروری را به جايی رساندند كه گلاب آن منطقه به تأييد "انجمن خاك انگليس" رسيد و "گلاب اورگانيك كرمان" از صادرات ويژه ايران به شمار آمد.

در ميان توليدات آن فراورده‌هايی مانند خشت‌های ساخته‌شده از بقايای گل سرخ برای سوخت شومينه بي‌سابقه بود و به كشورهای اروپايی هم صادر مي‌شد.

۶۶ ساله بود كه نشان ارگانيك را از انجمن خاك انگلستان برای گلاب و روغن گل سرخ و بسته‌بندی در شيشه‌های مرغوب دريافت كرد.

پس از درگذشت او و همسرش بخشی از سهام اين كارخانه به "بنياد خيريه فرهنگی تربيتی صنعتی" واگذار شد.

در فيلم مستندی كه از زندگی و فعاليت‌های بازرگانی او تهيه شده، عكس او را در بسياری از خانه‌های كارگرانش می‌بينيم.

شهيدخت سرلتی صنعتی‌زاده در ۷۱ سالگی در تهران درگذشت.
 

اطلاعیه ۱۴۶۴ کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی با موضوع جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است

جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است این روزها، درکنار اخبار دلخراشی چون بحران بی‌آبی در خوزستان، افزایش مرگ و میر در اثر کرونا، ‌ فقر،...