۱۳۹۹ اسفند ۲۲, جمعه

"نازنین زاغری برای درمان عوارض شکنجه باید به بریتانیا برگردد"

یک گروه پزشکان مستقل می‌گوید نازنین زاغری برای مداوی فوری افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه، باید تحت مراقبت قرار گیرد. زاغری پس از تحمل پنج سال زندان، هنوز اجازه خروج از ایران و پیوستن به همسر و فرزندش را نیافته است.

شماری از پزشکان مستقل در مشاوره ویدئویی با نازنین زاغری تشخیص داده‌اند که این زندانی سابق، دچار افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه و اختلال وسواس شده است.

"شورای بین‌المللی توانبخشی قربانیان شکنجه" که یک نهاد حقوق بشری است، در گزارشی اعلام کرده که مشاوره‌های ویدئویی طی سه روز و ظرف شش ساعت انجام گرفته و نازنین زاغری در آنها به تشریح تجربه‌های خود در زندان پرداخته است. دستبند، چشم‌بند، زنجیر، کمبود خواب، تنهایی طولانی مدت و قرار گرفتن در شرایط اضطراب از جمله آزارهایی است که او تحمل کرده است.

پزشکان گفته‌اند که خانم زاغری تا وقتی به بریتانیا برنگردد، سلامتی روانی خود را باز نخواهد یافت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد، سازمان حقوق بشری Redress گزارش ۷۷ صفحه‌ای مربوط به وضعیت جسمی- روحی نازنین زاغری را به دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا ارسال کرده است. مشاورات یاد شده در اکتبر ۲۰۲۰ انجام شده‌اند؛ زمانی که خانم زاغری با پابند در خانه والدین‌اش بود و حق نداشت بیش از ۳۰۰ متر از محل دور شود. گزارش نهایی اما در فوریه ۲۰۲۱ آماده شده است.

در گزارش هم‌چنین آمده که نازنین زاغری در طول مدت زندان و سلول انفرادی، با درد گردن، شانه، بازو، دندان درد و توده‌ای در پستان روبرو بوده اما به درستی معاینه و مداوا نشده‌ است.

حکم ۵ سال زندان نازنین زاغری در ۱۷ اسفند به پایان رسید. او اما حق خروج از ایران و پیوستن به همسر و فرزندش در بریتانیا را نیافته و باید در ۲۴ اسفند برای پرونده "تبلیغ علیه نظام" دوباره به دادگاه برود.

نازنین زاغری، همکار بنیاد تامسون رویترز، در فروردین ۱۳۹۵ در زمان بازگشت از سفری خانوادگی، در فرودگاه تهران به همراه دختر خردسالش بازداشت شد. او را سپس به اتهام تلاش برای "براندازی" و "جاسوسی" به پنج سال زندان محکوم کردند. زاغری پس از شیوع کرونا، در ۲۷ اسفند سال گذشته با پابند الکترونیکی به مرخصی آمد.

پرونده نازنین زاغری به بدهکاری چهل ساله و ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا به ایران گره خورده است. وزیر خارجه ایران به بحث مبادله این زندانی در ازای تسویه بدهی لندن به تهران اذعان کرده و گفته است که در زمان فیلیپ هاموند، وزیر خارجه وقت بریتانیا،  قرار بود به ازای بازپرداخت این بدهی برای آزادی نازنین زاغری از زندان تلاش کند.

اطلاعیه ۱۴۶۴ کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی با موضوع جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است

جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است این روزها، درکنار اخبار دلخراشی چون بحران بی‌آبی در خوزستان، افزایش مرگ و میر در اثر کرونا، ‌ فقر،...