۱۳۹۹ اسفند ۱۷, یکشنبه

هشت مارس امسال: هزارمین روز زندان نسرین ستوده

نسرین ستوده علاوه بر فعالیت‌های حقوقی برای زنان، در آخرین پرونده‌ای که علیه او تشکیل شد، متهم به دفاع از دو نفر از "دختران خیابان انقلاب" شده است؛ دخترانی که در اعتراض به قانون حجاب اجباری در خیابان روسری را از سرشان برداشتند و به همین دلیل دستگیر شدند. همین موضوع هم‌زمانی هزارروزگی حبس نسرین ستوده با روز جهانی زن را پرمعناتر کرده است.

جامعه بین‌المللی حقوق بشر در آلمان IGFM به همین مناسبت در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط نسرین ستوده شده است.

مارتین لسنتین سخنگوی این نهاد حقوق بشری در این باره گفته است: «هشت مارس ۲۰۲۱ یک روز غم‌انگیز برای حقوق بشر است. هر روزی که نسرین ستوده در زندان می‌گذارند حکومت ایران بیشتر در مقابل مردمش گناهکارتر می‌شود.»

لسنتین به پرونده‌های متعدد فعالان حقوق بشر که خانم ستوده وکالت‌شان را بر عهده داشته اشاره کرده و او را کسی دانسته که "همیشه کنار قربانیان سرکوب دستگاه قدرت" بوده است. به گفته این فعال حقوق بشر آلمانی، نسرین ستوده "از زنانی دفاع کرده که می‌خواستند خودشان برای زندگی‌شان تصمیم بگیرند و کودکانی که محکوم به اعدام شده بودند".

نسرین ستوده سال ۱۳۸۸ زمانی که وکالت آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی زمانی را بر عهده داشت در گفت و گو با دویچه وله فارسی گفت: «وقتی نمی‌توانم برای موکلانم کاری کنم ترجیح می‌دهم با آنها اعدام شوم.»

آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی به جرم سازماندهی ناآرامی‌های پس از انتخابات ۸۸ اعدام شدند؛ در حالی که هردو، دو ماه قبل از انتخابات دستگیر شده بودند. رحمانی‌پور در زمان وقوع جرایم انتسابی ۱۷ ساله بوده است.

سازمان عفو بین‌الملل آمریکا و کانادا به همراه مرکز جهانی عدالت The Global Justice Center و بنیاد اکثریت فمینیست Feminist Majority Foundation روز هشتم مارس برابر با هزارمین روز حبس نسرین ستوده برنامه‌ای مجازی ترتیب داده‌اند.

در این برنامه رضا خندان همسر نسرین ستوده و جعفر پناهی فیلمسازی که در ایران در حبس خانگی است شرکت دارند. همچنین جف کافمن کارگردان و مارسیا راس تهیه کننده فیلم مستند "نسرین" نیز در این برنامه صحبت خواهند کرد.

سازمان حقوق بشری "مدافعان خط مقدم" Front Line Defenders نیز روز نهم مارس میزگردی مجازی ترتیب داده که در آن رضا خندان همسر نسرین ستوده، مهدیه گلرو فعال حقوق زنان، رضوانه محمدی فعال حقوق دگرباشان جنسی و روجا فضائلی استاد بخش مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ترینیتی دابلین ایرلند در آن شرکت دارند.

زندان پشت زندان

آقای خندان به دویچه‌وله می‌گوید: «در واقع سعی دستگاه قضایی این است که با دادن مرخصی‌های گاه به گاه اجازه ندهند حجم فشار بالا برود. به همین دلیل مطمئنم که دستگاه‌های امنیتی و قضایی حکومت ایران در صورتی که فشار افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی بالا برود قادر به نگه داشتن نسرین در زندان نیستند و در آینده مجبور می‌شوند او را آزاد کنند.»

اطلاعیه ۱۴۶۴ کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی با موضوع جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است

جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است این روزها، درکنار اخبار دلخراشی چون بحران بی‌آبی در خوزستان، افزایش مرگ و میر در اثر کرونا، ‌ فقر،...