۱۳۹۹ اسفند ۱۰, یکشنبه

نامه خاتمی به رهبر؛ کیهان از خاتمی خواست علنا توبه و ابراز ندامت کند

روزنامه کیهان در واکنش به انتشار خبر نامه خاتمی به خامنه‌ای، خواست که او "به خاطر خیانت‌هایش به نظام و مردم" رسما عذرخواهی کند. نامه محرمانه ۳۷ صفحه‌ای خاتمی به رهبر دو ماه پیش نوشته شده، اما دو روز قبل رسانه‌ای شده است.

روزنامه کیهان در یادداشتی کوتاه و ویژه تحت عنوان "خاتمی برای طلب عفو یک راه بیشتر ندارد"، به نامه محرمانه محمد خاتمی به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پرداخته و نوشته است: «یکی از سران ورشکسته فتنه مجدداً رفتار منافقانه با نظام و تظاهر به همراهی با نظام و انقلاب و رهبری را از سر گرفته است.»

کیهان در ادامه با استناد به "برخی محافل رسانه‌ای نزدیک به اصلاح‌طلبان" می‌گوید، خاتمی نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی نوشته و گفته است که "دغدغه انقلاب را دارد و هیچ‌گاه علیه انقلاب و رهبری و حاکمیت نبوده است."

کیهان ادامه می‌دهد: «به روایت این رسانه‌ها خاتمی از رهبری درخواست کرده که نقش پدری برای حضور و فعالیت همه نیروهای سیاسی را ایفا نمایند و به اصلاح‌طلبان رهنمود بدهند. طبق این روایت‌ها، او نوشته که اصلاح‌طلبان وفادار به نظام هستند.»

روزنامه کیهان که مدیرمسئول آن نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان است، در ادامه نوشت که «خاتمی چندین بار در پستوها اعتراف کرده، ادعای تقلب در انتخابات را "دروغ" بوده؛ اما شجاعت و شرافت آن را نداشته که همین اعتراف به دروغگویی و فریب مردم را علنی اظهار کند.»

بی‌اعتنایی رهبر

این نخستین نامه خاتمی به رهبر نیست. شش سال پیش نیز نامه‌ای از طرف مجمع روحانیون مبارز با امضای محمد خاتمی به رهبر جمهوری اسلامی نوشته شده بود که در آن از "سلامتی وجود مبارک" رهبر بعد از عمل جراحی او ابراز خرسندی شده بود.

حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان

روزنامه کیهان در آن زمان نیز در تحلیل نامه مزبور از "بی‌اعتنایی" خامنه‌ای به آن خبر داده بود. حسن شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان و نماینده خامنه‌ای در موسسه کیهان، در آن زمان نوشته بود که "سران فتنه چگونه انتظار دارند بدون توبه، نامه کذایی خاتمی به رهبری مورد اعتنای مردم باشد."

اما این فقط کیهان نیست که از خاتمی درخواست توبه و ابراز ندامت کرده است. برخی چهره‌های اصول‌گرا هم گفته‌اند که نباید در مقابل این گونه نامه‌نگاری‌ها "خام" شد و از نویسنده نامه باید مطالبه کرد که به وضوح به اشتباهاتش "اعتراف" کند.

علیرضا مرندی از چهره‌های جریان موسوم به اصولگرا که خود در دولت اول خاتمی وزیر بهداشت بوده، در واکنش به این نامه آن را "عجیب" دانست و گفت: «اگر در هر جای دنیا این اتفاق‌ها را رقم می‌زدند و اگر کسی غیر از مقام معظم رهبری بود، این افراد قطعاً اعدام می‌شدند؛ آنها بعد از این زمان هم نه تنها عذرخواهی نکردند، بلکه به تکرار حرف‌های بی‌مبنای قبلی پرداختند و حالا این ساده‌انگاری است که کسی دلسوزی از آنها ببیند.»

برخی از رسانه‌های ایران نامه خاتمی را "بمب خبری" توصیف کردند و نوشتند که انتشار این خبر در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری نمی‌تواند تصادفی بوده باشد. با توجه به مشارکت اندک مردم در انتخابات مجلس یازدهم و به‌خصوص در پی اعتراضات وسیع مردمی دی ماه ۹۸، این نگرانی در نیروهای وابسته به حاکمیت وجود دارد که مشارکت رای‌دهندگان این بار نیز بسیار اندک باشد.

اطلاعیه ۱۴۶۴ کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی با موضوع جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است

جان زندانیان دگر اندیش و منتقد در خطر است این روزها، درکنار اخبار دلخراشی چون بحران بی‌آبی در خوزستان، افزایش مرگ و میر در اثر کرونا، ‌ فقر،...